El nom que posa al meu DNI és Carlos Villafranca però signo els meus dibuixos com a Tres perquè havia vist moltes vegades que aquestes coses de dibuixar es fan sota pseudònim. Un dels motius pels que vaig triar aquest número com a pseudónim és perquè vaig neixer el 3 d'abril de 1991 a Barcelona, és un any amb poc glamour perquè l'any següent hi va haver els jocs olímpics i el 91 va quedar eclipsat, una pena.

 

Sempre m'havia entretingut (i divertit, fins i tot) dibuixant així que, al estiu de 2010, vaig obrir-me un blog per forçar-me a dibuixar i anar penjant coses, a aquell primer blog hi penjava unes tires molt dolentes i vinyetes d'actualitat política. El tema de la política també era un tema que també m'havia interessat des de feia temps, de fet estudio Ciències Polítiques i de l'Administració (més per interés que per trobar feina tal i com tenim el panorama).

 

Vaig enviar unes quantes vinyetes satíriques d'actualitat a 'El Web Negre' per col·laborar amb ells i em van dir que estaven encantats i que esperaven les meves peces. Vaig decidir fer-me un blog nou on no hi hagués tires (ja dic que eren molt dolentes). Als pocs mesos em van proposar participar al especial de Nadal que els de 'El Web Negre' feia per a 'El Triangle' i vaig acceptar encantat. De cara a l'estiu em vaig presentar al concurs de còmics 'Ciutat de Cornellà' del 2011 en la categoria de tira política i vaig guanyar, el premi era dibuixar a 'El Triangle' durant un any (però no em van dir res i vaig seguir).

 

Em vaig anar animant i, al gener de 2012, vaig començar a col·laborar al setmanari Directa fent-hi vinyetes i alguna il·lustració d'algun artícle. Als pocs mesos la persona que coordinava il·lustració al setmanari ho va deixar i jo em vaig oferir per fer-ho, hi vaig estar un any i mig i hi vaig aprendre molt. Durant aquell any vam pensar i parir una pàgina humorística per a la Directa, la secció 'Poca Broma'.

 

Durant aquell temps també vaig començar a penjar vinyetes a 'Cartoon Movement', una plataforma de dibuixants satírics present a tot el món, per bé que les col·laboracions que hi puc fer són menys de les que m'agradaría.

 

També va ser durant aquella època quan vaig començar a col·laborar a la revista de les terres de ponent 'La Quera', fent-hi una vinyeta d'actualitat al mes.

 

A 'El Triangle' hi vaig estar il·lustrant articles fins que ens van oferir a uns quants que fessim un suplement humorístic, així va nèixer 'La Punta del Triangle' on hi faig historietes d'una pàgina, il·lustracions, vinyetes d'actualitat o el que calgui.

 

Des de novembre de 2013 faig la secció 'Comissió Botifarra' al diari digital 'directe!cat' en la que realitzo tres vinyetes d'actualitat a la setmana.

 

I en això estem ara mateix, la carrera a mitjes i unes quantes publicacions on publicar a canvi de pocs diners, però bé.

 

Barcelona, novembre de 2013.

© Carlos Villafranca 'Tres', 2013.